Chiagrød med hindbær
Denne chiagrød har fået en flot lyserød farve og en dejlig smag af hindbær, der på en gang er søde og syrlige. Hvis du tilsætter vanilje bliver grøden aromatisk og ekstra velegnet som dessert.
Ingredienser
til 1 person- 100 g hindbær (helst friske)
- 2 spsk chiafrø
- 2 dl sojamælk eller mandelmælk, rismælk eller alm. mælk
- evt. 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepulver
Forslag til topping
- friske hindbær
- mandler
- rosiner
Sådan laver du hindbær-chiagrød
Skyl hindbærrene, og lad dem dryppe af. Mos dem med en gaffel, eller blend dem med en stavblende eller lignende, afhængig af hvor fin du ønsker konsistensen. Jeg moste dem bare med en gaffel.
Bland de moste/blendede hindbær sammen med chiafrø, sojamælk og evt. vaniljesukker/vaniljepulver.
Dæk chiagrøden til, og lad dem trække i køleskabet i minimum 2 timer - gerne natten over.
Rør i grøden inden servering. Spis den f.eks. med friske hindbær, mandler og rosiner på toppen (eller hvad du nu har lyst til).
Se også den populære grød med chia og skyr