Hjemmelavet flødeis med skovbær
Blandingen af skovbær giver en både naturlig sødme til isen og en fin friskhed. De bløde, komplekse bærnoter komplementerer fint den federe flødeis og tilføjer i øvrigt en klædelig, violet kulør.
Ingredienser
til 6 personer- 200 g skovbær
- 25 g sukker (til skovbærene)
- 1⁄2 l piskefløde
- 75 g sukker
- 50 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 pasteuriserede æggeblommer
Kog bær og sukker i ca. 2-5 minutter. Blend det godt og sigt kernerne fra. Det skal herefter afkøle.
Pisk fløden til en tyk flødeskum.
Pisk sukker, flormelis, vaniljesukker og æg i 10 minutter i en anden skål.
Vend forsigtigt sukkerblandingen sammen med flødeskummen. Vend herefter bærblandingen.
Kom blandingen i en ismaskine, og lad det køre til det bliver lidt fast (jeg gav det 20 minutter). Kom isen i passende forme eller bøtter og frys færdig i fryseren.