Hjemmelavet pizzasandwich
Lækre hjemmelavede pizzaer, der er klappet sammen til pizzasandwich og fyldt med frisk spinat. De kan snildt gemmes både på køl og i fryseren og senere bruges til f.eks. madpakken.
Ingredienser
til 4 personer- 4 dl vand (lunken)
- 20 g gær
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 100 g fuldkornshvedemel
- ca. 550 g hvedemel (og ekstra til udrulning)
Fyld
- 1 ds flåede tomater
- timian
- basilikum
- salt
- peber
- 8 skiver parmaskinke (eller serano)
- 3 kugler mozzarella ost (frisk)
- 1 ps spinat
Kom det lunkne vand i en skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt olie og salt, og rør til gæren er opløst.
Hæld det grove mel i først, og kom så hvedemelet i lidt ad gangen, indtil dejen er mættet. Ælt dejen godt, og stil den derefter til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Del dejen i det antal pizzaer, du ønsker, og rul dem så ud til tynde, aflange cirkler.
Blend flåede tomater, lidt timian, basilikum, salt og peber. Smør lidt tomatsauce ud på hver pizza. Riv parmaskinken i mindre stykker, og fordel to det på hver pizza. Skær mozzarellaosten ud i skiver, og fordel dem på pizzaerne.
Bag pizzaerne ved 225 grader i ca. 10 minutter. Tag dem herefter ud, og fold dem på midten. Bag dem i yderligere 5 minutter, eller til de er gyldne.
Lad pizzaerne køle lidt af. Skyl spinaten, og tør bladene med et rent viskestykke. Åben hver pizzasandwich en smule, og fyld spinat i.
Tip: Hvis de ikke skal spises med det samme, er det en god ide at vente med at komme spinaten i.