Hjemmelavet vaniljeis
Her er den perfekte opskrift på lækker og cremet vaniljeis. Den skønne flødeis har en dejlig sødme fra ægte vaniljestang, hvor både kornene og selve stangen bidrager til den rige smag af vanilje.
Ingredienser
til 1 liter- 1 vaniljestang
- 100 g sukker
- 6 æggeblommer
- 2 dl letmælk
- 3 dl piskefløde
Flæk vaniljestangen på langs, og fjern kornene med en skarp kniv. Mål sukkeret af, og tag lidt sukker fra til at skille vaniljekornene fra hinanden med kniven. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig masse.
Opvarm mælken i en gryde ved middel varme sammen med den tomme vaniljestang. Pisk fløden i æggemassen. Tag vaniljestangen op af den varme mælk, og læg den til side. Hæld forsigtigt den varme mælk i æggemassen under omrøring.
Kom det hele tilbage i gryden sammen med den tomme vaniljestang. Varm væsken op i ca. 5 minutter, men uden at det koger. Rør rundt, så det ikke brænder på. Sæt blandingen på køl, og lad den køle helt af inden frysning.
Tag vaniljestangen fra, og kom blandingen i en ismaskine i ca. 45 minutter. Kom den så i en beholder, og lad den fryse videre i fryseren, eller spis den med det samme. Frys den i fryseren uden ismaskine ved at tage den op hver 20. minut, og rør i blandingen. Gør dette de første 2 timer. Lad den herefter fryse helt.