Hokkaido græskar i ovn
Vildt lækker opskrift på hokkaido græskar i ovn. De laves a la hasselback kartofler og toppes med smør, hvidløg og timian, der smelter ned i hokkaidoen og giver den en rigtig god smag.
Mine bedste opskrifter med hokkaido græskar
Inden vi går videre ned til opskriften på ovnbagt hokkaido, vil jeg også lige tippe dig om de her 4 virkelig lækre måder at lave hokkaido på:
Cremet hokkaidosuppe med baconHokkaido tærteLækker hokkaido salatBagt hokkaido med feta
Og lad os så komme i gang med at lave hasselback hokkaido 😀
Ingredienser
til 3 personer- 1 hokkaidogræskar
- 50 g smør (blødt)
- 1⁄2 tsk timian (frisk eller tørret)
- evt. 1 fed hvidløg
- salt
- peber
Sådan laver du lækker hasselback hokkaido i ovn
- Skyl græskarret, og halvér det. Det er ikke nødvendigt at skrælle hokkaidoen.
- Skrab kernerne ud af midten (gem evt. kernerne - de kan laves til ristede græskarkerner).
- Læg de halve græskar med skrælsiden opad, og skær riller i skrællen. Det er nemmest, hvis du starter med at skære igennem skrællen i toppen og dernæst vipper kniven frem og tilbage. Læg græskarrene i et ildfast fad med skrælsiden opad.
- Rør det bløde smør sammen med timian, og pres evt. hvidløg i. Krydr med salt og peber.
- Smør kryddersmørret ovenpå de halve hokkaido græskar.
- Sæt fadet i ovnen, og bag dem i 45 minutter ved 200 grader, til hokkaidoen er mør og gylden på toppen. Øs gerne det smeltede smør over græskarrene et par gange under stegningen - så får de en ekstra lækker glasering.
Kan man spise skrællen?
Ja, man kan sagtens spise skrællen på en hokkaido græskar. Den har nemlig en tynd skræl, der bliver mør og lækker i ovnen.
Er hokkaido græskar sundt?
Ja, hokkaido græskar er super sundt. Det indeholder nemlig masser af gode vitaminer (både A-, B-, og C-vitamin) samt kalium, og indeholder derudover ganske få kalorier (kun 18 kalorier per 100 gram).
Tip: Gem kernerne og rist dem
Når du har skrabet kernerne ud af græskarret, kan du gemme dem og lave lækre ristede græskarkerner. Start med at vaske kernerne fri for frugtkød.
Tør dem godt i et rent viskestykke. Vend dem med olie, salt og evt. krydderier, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 190 grader varmluft, til de er sprøde og gyldne (det tager ca. 15-20 minutter).
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør (det kan også sagtens spises som en vegetarisk hovedret, men så skal du beregne 1 hokkaido til 2 personer)
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for ovnbagt hokkaido
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 146 kcal | 438 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 16 g |
Protein | 1 g | 3 g |
Fedt | 14 g | 41 g |
- Publiceret d.
- 06.01.23.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Græskar ›
- Opskrifter med hokkaido græskar