Tapas med hummus - lækre små hapsere til forret eller velkomst
Det kan godt være, de her små tapas-hapsere med hummus er små i størrelsen, men de er store i smagen. De sprøde rugbrødschips toppes med hummus, frisk agurk og syltede rødløg samt et dryp persilleolie, og de er super gode som en lille snack, evt. til en drink, som forret eller som en lækker tilføjelse til tapasbordet.
Ingredienser
til 40 stkRugbrødschips
- 250 g rugbrød
- 3 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1⁄2 tsk groft salt (+ekstra til drys)
Syltede rødløg
- 1 rødløg
- 3⁄4 dl eddike
- 1⁄4 dl balsamico
- 3⁄4 dl sukker
- 3⁄4 dl vand
Persilleolie
- 1 bdt persille
- 1⁄2 dl olivenolie
- lidt salt
Derudover
- 1⁄4 agurk
- 200 g hummus (jeg brugte en chili hummus, men du kan bruge lige den hummus, du har lyst til)
Rugbrødschips:
Smuldr rugbrødet i en gryde, og tilsæt vand, olie og salt. Bring det i kog, og lad det simre, til du har en grød. Sørg for at mos evt. klumper grundigt med grydeskeen. Du kan også blende blandingen, hvis du vil være helt sikker på at undgå klumper.
Smør grøden tyndt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med lidt ekstra groft salt, og bag rugbrødschipsene ved 150 grader i 1 time. Sluk for varmen, og lad chipsene tørre på eftervarmen.
Syltede rødløg:
Pil rødløget, og snit det i helt tynde skiver. Kom dem op i et sylteglas.
Kom eddike, balsamicoeddike, sukker og vand i en gryde, og kog blandingen op. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og hæld det over rødløgene. Lad rødløgene sylte i minimum 4 timer inden brug.
Persilleolie:
Skyl persillen, og pluk bladene af. Blend persillen med olivenolien og lidt salt. Filtrér olien gennem et kaffefilter, så du har en helt grøn persilleolie.
Anretning:
Skyl agurk, og fjern de våde kerner i midten. Skær agurken i små fine tern.
Bræk rugbrødschipsene i mindre mundrette stykker. Smør hver hapser med hummus, og top med syltede rødløg og finthakket agurk. Dryp lidt persilleolie over hver - så er de klar til at blive serveret til en dejlig velkomstdrink eller som en lille forret.