Nem hverdagsmad
Rigtig god hverdagsmad med kylling, grøntsager og cremet flødesovs. Det er simpelthen så nemt at lave.
Flere gode idéer til nem hverdagsmad
Inden vi går ned til selve opskriften, vil jeg også lige anbefale nogle af mine andre hverdagsfavoritter:
MillionkarryLækker aftensmad i ovnFyldt spidskål med oksekødSund aftensmad på pandenMexicansk kylling i fad
Og lad os så komme i gang med at lave aftensmad 😀
Brug de grøntsager du allerede har
Jeg brugte porrer og gulerødder, men du kan sagtens bruge de grøntsager, du allerede har derhjemme eller dem, du bedst kan lide. Regn med omkring 200 gram grøntsager per person.
Ingredienser
til 4 personer- 600 g kyllingeinderfilet
- 2 spsk olie
- 3 porrer
- 400 g gulerødder
- 4 dl fløde (eller fedtfattig madlavningsfløde hvis det skal være lidt sundere)
- 2 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 1 spsk citronsaft
- evt. 1 bdt persille
- salt
- peber
- evt. 1 spsk mel og ekstra vand til meljævning
Forslag til tilbehør
- ris eller pasta eller kartofler
Sådan laver du retten
- Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og steg dem i olien ved middelhøj varme i 5 minutter, til de er godt brunet af på begge sider.
- Gør porrer og gulerødder klar, imens kyllingen steger. Rens porrerne grundigt, og snit dem i tynde skiver.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
- Kom grøntsagerne op til kyllingen, og steg yderligere 5 minutter.
- Hæld fløde og vand på (brug evt. kogevandet fra pasta eller kartofler - det jævner sovsen). Smuldr bouillonterningen i retten, og lad det simre i 10 minutter.
- Tilsæt citronsaft og evt. finthakket persille, og smag retten til med salt og peber.
- Hvis du vil have en lidt tykkere sovs, kan du jævne retten. Rør mel og vand sammen til en meljævning, og rør det i retten. Lad det simre et par minutter, til sovsen er tyknet.
- Servér med enten ris, kartofler eller pasta til.
Ekstra hurtig hverdagsmad:
Aftensmad på kun 15 minutterLækker salat til aftensmad
Kan retten fryses?
Ja, du kan sagtens fryse retten ned, så lav endelig bare en dobbeltportion, når du nu er i gang i køkkenet. Så er der lækker hverdagsmad til flere dage.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor lang tid tager retten at lave:
Næringsindhold for aftensmaden
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 171 kcal | 692 kcal | 2767 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 19 g | 75 g |
Protein | 10 g | 40 g | 158 g |
Fedt | 12 g | 49 g | 197 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften - altså ikke tilbehør i form af ris, pasta eller kartofler.