Hvid chokolademousse med skyr
Dejlig opskrift på luftig chokolademousse med hvid chokolade, skyr og honning, der tilmed er nem at lave. Desserten har den lækreste bløde konsistens, og skyren skaber en god balance mellem sødme og syrlighed.
Ingredienser
til 5 personer- 1 1⁄2 dl piskefløde
- 130 g hvid chokolade
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 75 g rørsukker (eller almindelig sukker)
- 3 spsk akaciehonning
- 4 spsk skyr
Pynt
- frysetørret hindbær
Pisk fløden til flødeskum, og stil det til side i køleskabet.
Bræk den hvide chokolade i små stykker, og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommer, rørsukker og akaciehonning sammen, til massen er helt luftig. Rør nænsomt den smeltede chokolade sammen med sukkermassen, og vend flødeskum og skyr forsigtigt i, til moussen er ensartet.
Fordel chokolademoussen i en form eller i skåle, og stil den på køl eller frys, til den er helt afkølet.
Pynt med frysetørret hindbær, nødder eller lige den topping, du har lyst til.