Hyldeblomstsnaps
Den her hjemmelavede hyldeblomstsnaps er bare mega lækker - den er nemlig lavet med vodka, så man rigtig kan smage hyldeblomsterne, og lidt citron, som giver et dejligt friskt pift.
Ingredienser
til 1 flaske- ca. 10 klaser hyldeblomster
- skal af 1⁄2 citron
- 1 fl vodka (eller klar snaps, men jeg anbefaler vodka)
Sådan laver du hyldeblomstsnaps
- Ryst hyldeblomstklaserne godt, så evt. smådyr ryger ud af blomsterne.
- Klip blomsterne fri fra stilkene, og kom blomsterne op i et skoldet glas.
- Tilsæt citronskal - sørg for ikke at få noget af det hvide skal med fra citronen, da det er meget bittert.
- Hæld vodka (eller klar snaps) over, og luk glasset. Jeg foretrækker at bruge vodka, da det er mere smagsneutralt end klar snaps, og derfor trænger hyldeblomstsmagen mere igennem.
- Lad snapsen stå i 3 uger et mørkt sted.
- Sigt snapsen gennem et rent klæde, hæld den tilbage i flasken, og sæt den på køl indtil servering.
Hvor længe kan snapsen holde sig?
Snapsen er bedst inden for de første tre måneder, efter du har lavet den. Den kan i princippet holde sig længere, hvis den opbevares mørkt i steriliserede glas, men smagen kan godt ændre sig med tiden.
Se også:
Hjemmelavet rabarbersnaps