Indisk curry med kylling
Det behøver ikke at være svært at lave en lækker, indisk curry med kylling. Sammensætningen af krydderierne giver den dejlige eksotiske smag. Servér evt. med ris eller naan-brød.
Ingredienser
til 4 personer- 600 g kyllingefilet
- 125 g smør
- 2 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 cm ingefær
- 5 tsk garam masala
- 1⁄4 tsk cayennepeber
- 1 tsk chilipulver
- 1 1⁄2 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 225 g tomatpuré
- 3 1⁄2 dl fløde
- 1 1⁄2 dl mælk
- 1 dl vand
- 300 g kartofler
- salt
- peber
- evt. frisk koriander
Skær kyllingefileterne ud i store terninger. Brun dem hurtigt af på en stegepande i halvdelen af smørret. De skal ikke gennemsteges. Tag kyllingen af panden, og sæt den til side.
Hak løgene fint, og steg dem i en gryde i resten af smørret, til de er gyldne. Pres hvidløg heri. Skræl ingefæren, og riv eller hak den fint. Lad den stege i gryden med løgene. Tilsæt garam masala, cayennepeber, chilipulver, spidskommen, paprika og tomatpuré.
Tilsæt så fløde, mælk og vand, og lad det koge op.
Skræl kartoflerne, og del dem i to eller fire alt efter størrelsen. De skal have nogenlunde samme størrelse.
Tilsæt kyllingen og kartoflerne, når saucen har kogt lidt. Lad det hele koge, til kyllingen og kartoflerne er gennemkogte. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt friskhakket koriander inden servering.
Justér saucens konsistens med henholdsvis mere eller mindre vand alt efter smag.
Servér evt. den indiske curry med ris eller naan-brød.