Indisk gryderet med kylling
Mør og saftig kylling i en dejlig sauce, der på en gang er krydret og cremet – det er sådan, en indisk gryderet skal smage, og her er opskriften på, hvordan den skal laves. Kombinationen af alle krydderierne gør retten autentisk, og fløden dæmper smagen en smule, så den er tilpas krydret.
Ingredienser
til 4 personerMarinade
- 1 tsk paprika
- 3 tsk garam masala
- 1⁄2 tsk spidskommen
- 1⁄4 tsk cayennepeber
- 1⁄2 tsk gurkemeje
- 2 1⁄2 dl naturel yoghurt
Gryderetten
- 800 g kyllingebryst
- 75 g smør
- 3 stk løg
- 3 fed hvidløg (friskpresset)
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk spidskommen
- 3 tsk garam masala
- 2 spsk tomatpuré
- 4 dl tomatpassata
- 5 dl hønsefond
- 2 dl madlavningsfløde (18 %)
- salt
- evt. frisk koriander
- 4 dl ris
Bland alle ingredienserne til marinaden. Skær kyllingebryst i mindre stykker, og kom dem i en frysepose sammen med marinaden. Læg det på køl i ca. 4 timer – gerne længere.
Forvarm ovnen til 225 grader. Læg kyllingestykkerne på en rist. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt den i ovnen. Sæt risten med kyllingestykkerne ovenpå, så marinaden ikke drypper ned i ovnen, men på bagepapiret. Bag dem i ca. 15 minutter, og lad dem derefter hvile et par minutter.
Smelt 2/3 af smørret i en gryde. Hak løg, og tilsæt det. Lad løgstykkerne svitse med, til de er gyldne, og tilsæt derefter friskpresset hvidløg, stødt ingefær, stødt spidskommen og garam masala. Lad det stege lidt med. Tilsæt derefter tomatpure og tomat passata. Lad saucen simre ved middelvarme i ca. 15 minutter, eller til den begynder at tykne. Tilsæt så hønsefond og fløde, og lad den koge op igen.
Del evt. kyllingen i mindre stykker, og kom den i saucen. Lad gryderetten simre, til kyllingen er færdig. Smag til med salt, og tilsæt evt. friskhakket koriander. Rør den sidste tredjedel af smørret ind i saucen før servering.
Kog risene efter anvisning på pakken, og server den sammen med gryderetten.
Tip:
Retten kan også serveres med lidt naanbrød til.