Italiensk kyllingefilet i ovn med kartofler, peberfrugt og squash
Lækre italienske kyllingefileter pakket ind i parmaskinke på en bund af kartofler, peberfrugt og squash - det er en ovnret, der slet ikke er til at stå for. Den dejlige hvidløgscreme og skønne oliven udgør prikken over i’et på retten, som endda er super nem.
Ingredienser
til 2 personer- 1 dl olivenolie
- 1 tsk salt
- 2 tsk tørret rosmarin
- 2 tsk tørret oregano
- 2 fed hvidløg
- 600 g kartofler
- 2 peberfrugter
- 1⁄2 squash
- 1 rødløg
- 2 kyllingefileter
- peber
- 4 skiver serranoskinke eller parmaskinke
- evt. 50 g oliven
Hvidløgscreme
- 200 g creme fraiche
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 225 grader.
Kom olivenolien op i en stor skål, og rør det sammen med salt, rosmarin og oregano. Pres hvidløg i.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Vend dem i krydderolien, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen, og steg kartoflerne i 10 minutter.
Skyl peberfrugter, og skær dem i tern. Skyl squash, og fjern de våde kerner i midten. Skær også squash i tern. Pil rødløg, og skær det i både. Vend også grøntsagerne i krydderolien i skålen. Tag bagepladen ud af ovnen, og fordel grøntsagerne herpå.
Krydr kyllingefileterne med peber, og vikl serranoskinken (eller parmaskinken) rundt om. Læg de svøbte kyllingefileter ovenpå grøntsagerne, og smør dem med lidt krydderolie, hvis der stadig er lidt tilbage i skålen. Drys evt. med lidt oliven.
Sæt bagepladen tilbage i ovnen, og steg det yderligere 25-30 minutter, til kyllingefileterne er gennemstegte, og grøntsagerne er gyldne.
Hvidløgscreme
Kom creme fraiche op i en skål, og pres hvidløget heri. Rør det sammen, og smag til med salt og peber.
Servér hvidløgscremen til den italiensk kylling og de bagte grøntsager. Velbekomme!
Jeg kan også anbefale de her:
Kyllingelår i ovn
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 1135 kcal | 2270 kcal |
Kulhydrat | 67 g | 135 g |
Protein | 48 g | 96 g |
Fedt | 73 g | 145 g |