Japanske fiskefrikadeller
Nemme fiskefrikadeller af færdiglavet fiskefars og ris samt forårsløg, chili og ingefær, der giver en dejlig japansk-inspireret smag.
Ingredienser
til 3 personer- 100 g ris (100 gram ukogte ris svarer til ca. 250 gram kogte)
- 2 dl vand til kogning
- 4 forårsløg
- 1 rød chili
- 2 spsk ingefær (finthakket)
- 400 g færdigrørt fiskefars (kan købes i de fleste supermarkeder)
- olie til stegning
Forslag til tilbehør
- f.eks. chilimayonnaise og en af de lækre salater med spidskål i kategorien med fiskefrikadelle tilbehør
Kog risene i vandet i 12 minutter under låg.
Rens forårsløgene og skær dem i skiver. Rens ligeledes chilien, flæk den på langs og fjern kernerne. Snit chilien fint.
Skræl ingefæren og hak den fint.
Rør fiskefars, forårsløg, chili og ingefær sammen i en skål. Rør de kogte ris i.
Form farsen til fiskefrikadeller og steg dem i olie på en pande ved middel varme.