Jordbærlagkage – opskrift på lækker lagkage med jordbærmousse
Virkelig god opskrift på en lækker jordbærlagkage med den dejligste jordbærmousse, der på en gang gør lagkagen frisk, sød og cremet.
Ingredienser
til 1 stkJordbærmousse
- 7 blade husblas
- 400 g frosne jordbær
- 100 g sukker
- 1 spsk citronsaft
- 5 dl piskefløde
Derudover
- 3 lagkagebunde (købte eller hjemmelavede)
- 200 g jordbærsyltetøj
- 400 g friske jordbær
- 100 g ribsgelé
- evt. 2 dl piskefløde til pynt
Start med at lave jordbærmoussen
Kom husblas i blød i koldt vand.
Kom de frosne jordbær i en gryde sammen med sukkeret og citronsaften, og lad det komme op og koge, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og lad det stå og køle af i 5 minutter.
Vrid den opblødte husblas for vand, og tilsæt den, så den smelter sammen med bærrene. Lad blandingen køle i yderligere 5 minutter.
Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den sammen med bærmassen lidt ad gangen og ganske forsigtigt.
Opbygning af lagkagen
For en form på ca. 24 cm i diameter med konditorplast, og læg en lagkagebund nederst. Smør et tyndt lag jordbærsyltetøj på, og hæld halvdelen af jordbærmoussen over.
Læg endnu en lagkagebund på, smør den med jordbærsyltetøj, og tilføj den anden halvdel af jordbærmoussen. Læg den sidste lagkagebund på toppen.
Pynt på toppen
Skær de friske jordbær i halve eller i skiver, og fordel dem på toppen af kagen. Smelt ribsgeléen i en gryde ved lav varme, og brug en pensel til at pensle jordbærrene med. Hæld forsigtigt resten af ribsgeléen udover lagkagen.
Sæt jordbærlagkagen på køl i minimum 6 timer og gerne natten over, så moussen kan sætte sig.
Du kan sagtens servere kagen, som den er nu, eller du kan pynte den lidt ekstra med flødeskum. Pisk blot den ekstra fløde til pynt til flødeskum, og kom den i en pose med en stjernetylle. Sprøjt den ud i et fint mønster rundt i kanten af kagen.
Opbevar jordbærlagkagen på køl, til den skal serveres.
Se også:
Lækker jordbærkage med mazarinbund, chokolade og gelé
Kan man lave jordbærlagkagen dagen før?
Ja, man kan sagtens lave lagkagen dagen før, den skal serveres. Det skal man faktisk helst gøre, da den skal have god tid til at sætte sig på køl.