Salat med jordbær og avocado
Denne salat med friske jordbær og cremede stykker avocado er den ultimative forårs- og sommersalat. Den passer til alt fra grillmad til fisk eller f.eks. ovnbagt kylling.
Ingredienser
til 6 personer- 100 g rucola
- 2 hjertesalater
- 400 g jordbær
- 2 avocadoer
- 40 g mandler
Dressing
- 1⁄2 citron
- 2 spsk lys sirup
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1⁄2 tsk salt (fint)
Skyl salaterne grundigt, og tør dem i et rent viskestykke eller en salatslynge. Skær hjertesalaten ud i strimler og kom begge salattyper op i en skål.
Skyl jordbærrene, og skær toppen af. Skær hvert jordbær ud i 6-8 stykker, og kom dem op i skålen med salaterne.
Skær avocadoerne ud i mundrette stykker, men vent med at tilsætte dem.
Hak mandlerne, rist dem gyldne på en pande, og lad dem køle af.
Pres citron, bland saften med alle de andre ingredienser til dressingen, og hæld den over salaten. Bland med et salatbestik, tilsæt avocadostykkerne og bland forsigtigt.
Tilsæt de ristede mandler lige umiddelbart før serveringen, så de holder sig sprøde.