Kålwraps med oksekød
Sprøde kålwraps med spicy oksekød og friske grøntsager (ikke stærk).
Ingredienser
til 2 personer- 4 blade spidskål (store)
- 400 g gulerødder
- 2 spsk sesamolie eller alm. olie
- 400 g hakket oksekød
- 4 spsk sød chilisauce
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk sojasauce
- 4 forårsløg
- evt. 10 g spirer
- evt. 1 håndfuld frisk koriander eller anden krydderurt efter smag
- evt. 2 spsk sesamfrø til drys
Tag forsigtigt de store blade af kålhovedet. Det er nemmest hvis man skærer det nederste af kålhovedet af (dernede hvor bladene sidder fast på stokken) - så kan man forsigtigt løsne bladene. Skyl bladene grundigt og lad dem dryppe godt af. Læg dem til tørre på et rent viskestykke.
Hvis du vil bruge sesamfrø som drys på dine kålwraps, kan frøene evt. ristes på en tør pande. Kom dem derefter i en lille skål og lad dem køle af.
Retten kan dog også sagtens spises uden sesamfrø.
Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Pil hvidløgene og snit dem fint.
Brun det hakkede oksekød i olien på en varm pande. Tilsæt gulerødder og hvidløg og steg et minuts tid. Tilsæt soja og rør rundt. Tilsæt sød chilisauce og lad retten stege/simre ved lav-middel varme i 5 minutters tid. Smag evt. til med mere soja og chilisauce.
Skyl forårsløgene og skær dem i skiver på skrå.
Hvis du bruger frisk koriander og/eller spirer, skal de skylles og dryppe godt af. Dup evt. tør med lidt køkkenrulle.
Servering af kålwraps
Fordel lidt af oksekødsfyldet på kålbladene og drys lidt forårsløg ovenpå. Top med spirer, koriander og ristede sesamfrø.
Afhængig af hvor grove kålbladene er, kan det godt være lidt svært at rulle kålwrapsene. Man kan evt. skære det groveste af stilken væk - eller hele stilken, så hvert blad bliver til 2 små blade. Jeg plejer dog bare at lægge fyldet på midten af kålbladene og spise dem på samme måde som en hotdog.