Kaffeis med chokolade
Intens smag af kaffe, dejlig mørk chokolade og den lækreste cremede konsistens er hovedkomponenterne i denne fantastiske kaffeis. Og den er ikke blot nem at lave - den slår også købevarianterne med flere længder.
Ingredienser
til 6 personer- 3 spsk instant kaffepulver
- 1⁄4 dl vand (kogende)
- 1⁄2 l piskefløde
- 8 pasteuriserede æggeblommer
- 1 spsk vaniljesukker
- 125 g flormelis
- 150 g chokolade
Hæld det kogende vand over kaffepulveret, og rør det godt, så pulveret opløses. Afkøl derefter kaffen.
Pisk fløden til flødeskum.
Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis lyst og luftigt. Hæld den helt kolde kaffe i æggeblandingen, og rør det godt rundt.
Riv eller hak chokoladen fint, og rør den i. Vend flødeskum i lidt ad gangen.
Hvis man har en ismaskine, kan cremen køres på denne, inden den kommes i fryseren.
Hvis man ikke har en ismaskine, kommes cremen i fryseren, og så skal der røres i den 4-6 gange med ca. en halv times mellemrum, til den har den ønskede konsistens.