Kage i kop med citron (uden mælk)
Kage i kop er den bedste opfindelse i nyere tid, og den her variant med citron er uden mælk og kan være klar på kun fem minutter. Det er næsten magisk, når man kan lave en så lækker citronkage på så kort tid.
Ingredienser
til 1 stk- 2 1⁄2 spsk mel
- 2 1⁄2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1⁄4 tsk bagepulver
- 1 æg
- 1 1⁄2 spsk olie
- 1 1⁄2 spsk citronsaft
- 1⁄2 tsk citronskal (økologisk og fintrevet)
- evt. flormelis (til servering)
Så nemt er det at lave kop kage
Bland mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en kop. Tilsæt æg og olie samt citronsaft og -skal. Pisk det godt med en gaffel, til dejen er klumpfri.
Kom kop kagen i mikroovnen og "bag" den i ca. 1 minut og 10 sekunder ved maks volumen (på min mikroovn er det 800 watt). Tjek med en strikkepind eller en gaffel, om kagen er færdigbagt.
Drys evt. lidt flormelis over citronkagen inden servering.
Prøv også:
Disse ekstremt lækre Nutella-kager i kop, der også er farligt vanedannende.
Kan man bage kagen i almindelig ovn?
Man kan godt bage kagerne som muffins i en almindelig ovn, men så går det naturligvis ikke lige så hurtigt. I stedet kan jeg anbefale, at man tager et kig på en af disse opskrifter, hvor kagerne laves i ovnen:
Svampede citronmuffins med glasurMega lækker citronkage med marcipanDen bedste hjemmelavede citronmåne
Næringsindhold for 1 kop
Kulhydrater: 53 gram
Fedt: 27 gram
Protein: 9 gram
Tip til sukkerfri kage
Man kan erstatte det almindelige sukker med sukkererstatninger, hvis man gerne vil lave kagerne sukkerfrie.