Kage med hindbærmousse
En kage med stensikker wow-faktor i både smag og udseende. Den silkebløde mousse komplementeres af den sprøde kiksebund, og smagen får et lækkert modspil fra hindbærrenes naturlige syrlighed.
Ingredienser
til 1 tærteformBund
- 90 g smør
- 200 g Digestive kiks
Hindbærmousse
- 250 g frosne hindbær
- 2 spsk vand
- saft fra 1⁄2 citron
- evt. 1 spsk sukker
- 2 1⁄2 dl fløde
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 ds kondenseret mælk (ca. 400 g)
Sådan laver du kagen
Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen og lad det køle lidt ned.
Knus kiksene til helt fint smulder og bland med det smeltede smør. Tryk blandingen ud i en tærte- eller springform (ca. 24 cm i diameter).
Lad formen stå koldt i køleskabet i cirka en halv time, til bunden er fast.
Lav hindbærmoussen
Kom hindbærrene i en gryde sammen med vandet. Lad det koge op ved svag varme. Mos bærrene godt sammen og tilsæt citronsaften. Hvis bærrene er meget sure, tilsæt da lidt sukker.
Si bærrene igennem en sigte. Puréen, som er tilbage i sigten, skal ikke bruges i kagen, men kan serveres som tilbehør. Lad hindbærsaften køle lidt ned.
Pisk fløden til skum og vend kondenseret mælk, vanilje og hindbærsaft i.
Hæld moussen over kagebunden og sæt kagen på køl i mindst tre timer, inden den serveres.
Obs:
Citronsaften er vigtig. Det er nemlig den, der får kagen til at stivne.
Se også:
Denne mega gode brownie med hindbærmousse - den er slet ikke til at stå for.
Skal den kondenserede mælk koges inden brug?
Nej, den kondenserede mælk skal bare bruges direkte fra dåsen, så den skal ikke koges, inden den kommes i kagen.
Hvorfor vil hindbærmoussen ikke stivne?
Moussen stivner i denne opskrift pga. kombinationen af citronsaft, kondenseret mælk og flødeskum. Det er vigtigt, at flødeskummet har den rette konsistens. Det skal være pisket relativt fast, men ikke grynet, da moussen så vil skille og miste muligheden for at sætte sig.
Næringsindhold for kagen
pr. stykke | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 335 kcal | 4014 kcal |
Kulhydrat | 33 g | 390 g |
Protein | 4 g | 54 g |
Fedt | 21 g | 250 g |
Næringsberegningen pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 12 stykker, men det afhænger naturligvis af hvor store stykker man skærer.