Kanelkage uden kærnemælk og æg
Mega lækker kanelkage, der er lavet uden kærnemælk og æg og har en helt fantastisk glasur med flødeost, smør og kakao på toppen. Kagen er ufattelig nem at bikse sammen, og så fylder den en hel bradepande, så der er masser af mennesker, der kan få glæde af den.
Ingredienser
til 1 bradepande- 300 g smør
- 475 g sukker
- 2 spsk vaniljesukker
- 1⁄2 tsk salt
- 5 spsk kanel
- 1 spsk natron
- 750 g mel
- 8 dl A38
Lækker glasur
- 200 g smør (stuetemperatur)
- 300 g flødeost (stuetemperatur)
- 1 spsk vaniljesukker
- 50 g kakaopulver
- 250 g flormelis
- 2 spsk kaffe (drikkeklar) (stærk og afkølet)
Sådan bager du kanelkagen
Forvarm ovnen til 190 grader.
Smelt smørret ved lav varme. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og sigt det, så der ikke er nogen klumper i.
Pisk A38 sammen med de tørre ingredienser, og rør smørret i.
Beklæd en stor bradepande (ca. 35x45 cm) med bagepapir, og hæld dejen heri. Spred det godt ud, så dejen er jævnt fordelt.
Bag kanelkagen i 25-30 minutter, og lad den køle helt af.
Lækker glasur
Pisk smør og flødeost sammen til en luftig blanding. Sigt vaniljesukker, kakao og flormelis, og pisk det i glasuren.
Rør til sidst den kolde, stærke kaffe i, og smør den lækre glasur på kanelkagen.
Prøv også:
Denne mega svampede chokoladekage i bradepande, der slet ikke er til at stå for.
Kan man lave glasuren uden flødeost?
Hvis du er mere til en traditionel kakaoglasur end denne flødeosteversion, kan du i stedet bruge glasuren fra denne lækre kanelkage:
Svampet kanelkage med kakaoglasur
Kan man undlade kaffen i glasuren?
Man kan godt lade være med at komme kaffe i glasuren, hvis man ikke er til det. Kaffen smager dog ikke igennem, men er blot med til at give en dejlig, afrundet smag til den lækre kakaocreme.
Næringsindhold for kanelkage uden kærnemælk og æg
pr. stykke | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 359 kcal | 10764 kcal |
Kulhydrat | 45 g | 1345 g |
Protein | 5 g | 136 g |
Fedt | 17 g | 522 g |
*Næringsberegningen tager udgangspunkt i at kanelkagen giver 30 stykker, men det afhænger naturligvis af hvor store stykker man skærer.