Kanelkage i bradepande
Svampet og lækker kanelkage bagt i en stor bradepande, så der er nok til en helt masse kagesultne mennesker. Kagen er meget nem at bage og smager forrygende med den silkebløde kakaoglasur på toppen.
Ingredienser
til 20 personer- 250 g smør (smeltet)
- 1 l kærnemælk
- 570 g sukker
- 800 g mel
- 4 spsk kanel
- 3 tsk natron
Glasur
- 160 g smør (smeltet)
- 450 g flormelis
- 4 spsk kakaopulver
- 5 spsk kaffe (drikkeklar) (stærk)
Sådan bager du kanelkagen
Smelt smørret ved lav varme, og pisk det i kærnemælken. Bland sukker, mel, kanel og natron, og sigt det i kærnemælken. Rør det sammen.
Hæld dejen op i en bradepande (ca. 30x35 cm) beklædt med bagepapir. Sørg for at glatte dejen godt ud, så den er jævn over det hele.
Bag kagen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Lad kagen køle helt af.
Glasur
Smelt smørret ved lav varme, og rør det godt sammen med flormelis, kakao og kaffe.
Smør glasuren på den afkølede kanelkage, og så er den klar til servering.
Se også:
Kanelsnegle i bradepande
Lille bradepande eller springform
Som udgangspunkt laves denne kanelkage i en stor bradepande, men du kan sagtens lave den i en anden form.
Til en mindre bradepande på ca. 26x20 cm eller en springform på 24 cm, skal du blot omregne opskriften til 10 personer i stedet for.
Kan kanelkagen laves i forvejen?
Kærnemælken gør kagen super svampet og saftig, så den kan sagtens laves en dag i forvejen. Den kan også fint fryses ned (uden glasur).
Hvordan opbevarer man den bedst?
Kagen opbevares bedst på køkkenbordet dækket af husholdningsfilm eller stanniol. Her holder den sig fint frisk i et par dage. Kanelkagen skal ikke nødvendigvis på køl, men den er fryseegnet, så skal holdbarheden forlænges, kan den sagtens fryses ned (uden glasur på).
Kan glasuren laves uden kaffe?
Du kan sagtens bruge vand i stedet for kaffe i glasuren, hvis du foretrækker det.
Næringsindhold i kanelkagen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 523 kcal | 10455 kcal |
Kulhydrat | 82 g | 1640 g |
Protein | 6 g | 121 g |
Fedt | 18 g | 360 g |
Variant uden æg og mælk
Se gerne denne uden kærnemælk og æg.