Kanelsnegle med butterdej
Verdens hurtigste og nemmeste kanelsnegle med butterdej, der kan laves med kun 4 ingredienser og er klar til ovnen på 5 minutter.
Jeg kan også anbefale de her hurtige kager med butterdej
Inden vi går videre med opskriften på butterdejskanelsnegle, vil jeg også lige tippe dig om de her mega hurtige kager, der også laves med butterdej:
Nutella-snegle med butterdejChokolade-croissanter af færdig butterdej
Og lad os så komme igang med kanelsneglene 😀
Ingredienser
til 18 stk- 150 g smør (blødt)
- 150 g sukker eller brun farin (jeg brugte en blanding)
- 2 tsk kanel
- 1 rulle butterdej
Valgfrie ingredienser
- evt. 1 æg til pensling
- evt. perlesukker til drys
Sådan laver du de nemmeste kanelsnegle med butterdej
- Rør blødt smør, sukker og/eller brun farin og kanel sammen til en ensartet remonce.
- Læg butterdejspladen ud på bordet, og fordel kanelsmørret ovenpå.
- Tag fat i den lange side af dejen, og rul den sammen til en lang roulade.
- Skær rouladen i skiver på ca. 2 cm.
- Læg sneglene på en bageplade med bagepapir eller kom dem i en muffinsform for at undgå, at fyldet flyder ud (se flere tips til at undgå at remoncen flyder ud her).
- Pensl evt. med sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker.
- Bag kanelsneglene ved 220 grader i ca. 14 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Tag også et kig på disse lækre brunsvigersnegle - de kan nemlig også sagtens laves i en hurtig udgave med færdiglavet butterdej.
Undgå at remoncen løber ud
Udover at bage kanelsneglene i muffinsforme, som det er beskrevet i opskriften, har jeg et par andre tips til at undgå, at kanelremoncen løber ud af sneglene.
Man kan f.eks. klemme enden af butterdejssneglen godt ned under sneglen, eller man kan sætte en tandstikker skråt i enden af butterdejen for at fæstne den til sneglen. Du kan se hvordan på billedet herunder:
Lav store kanelsnegle i stedet for små
I opskriften har jeg lavet små kanelsnegle, men du kan sagtens lave store i stedet for. Så skal du blot tage fat i den korte side af butterdejen og rulle den sammen, så du får en tyk roulade. Skær den derefter i skiver på ca. 2 cm. Så får du ca. 10 stk. ud af 1 rulle butterdej.
Kan de fryses?
Ja, de kan sagtens fryses ned. Du kan endda fryse dem ned ubagt, så du løbende kan tage lige det antal butterdejssnegle op, du skal bruge, og bage dem direkte fra frost. De skal blot bage et par minutter længere, når de bages direkte fra fryseren.
Kan man bruge andet færdig dej?
Det kan du godt, men resultatet er selvfølgelig markant anderledes. Du får ikke den samme sprøde konsistens som med butterdej, men bruger du f.eks. pølsehornsdej eller pizzadej bliver det i stedet nogle mere snaskede kanelsnegle. Husk dog at pensle færdigdejen med æg, så den ikke bliver tør og kedelig under bagningen.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for kanelsnegle med butterdej
pr. kanelsnegl | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 152 kcal | 2737 kcal |
Kulhydrat | 14 g | 247 g |
Protein | 1 g | 23 g |
Fedt | 10 g | 182 g |
Næringsberegningen er uden perlesukker på toppen.