Kanelsnegle i fad (hvor fyldet ikke løber ud)
Når man bager kanelsnegle i fad på den her måde, bliver de ekstra bløde og lækre, for al det gode snaskede fyld bliver inde i sneglene.
Jeg har brugt et fad på ca. 26x35 cm i opskriften - se her hvis du skal bruge et fad med en anden størrelse.
Ingredienser
til 1 fadDej
- 20 g gær
- 2 1⁄2 dl mælk
- 1 æg
- 50 g sukker
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 75 g smør (stuetemperatur)
Remonce
- 150 g smør
- 175 g brun farin
- 1 spsk kanel
- Evt. 1 tsk hvedemel
Derudover
- 1 æg til pensling
- Evt. flormelis og vand hvis du vil have glasur på
Sådan laver du snaskede kanelsnegle i fad
Rør gær ud i mælken, og tilsæt æg, sukker og salt.
Tilsæt hvedemel, og ælt det sammen til en blød og smidig dej (ca. 5 minutter).
Ælt smørret ind i dejen, og ælt yderligere 5 minutter. Stil dejen lunt, og lad den hæve i 1 time til dobbelt størrelse.
Rør imens alle ingredienserne til remoncen sammen. Hvedemelet kan godt undlades, men det er med til at sikre, at fyldet bliver i sneglene under bagningen.
Formning og bagning
Rul dejen ud til en firkant på ca. 45x35 cm., og spred remoncen ud herpå. Rul det sammen, og skær den i snegle på ca. 3-4 cm tykkelse.
Læg dem i et fad (ca. 26x35 cm) beklædt med bagepapir - sørg for, at der er lidt mellemrum imellem sneglene, så der er plads til, de kan hæve. Har du flere snegle, end der er plads til i fadet, kan du bage dem for sig selv ved siden af.
Lad dem efterhæve i 1 time.
Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne på toppen og færdigbagte.
Lad dem køle af, og pynt evt. de svampede kanelsnegle med glasur.
Se også:
Kanelsnegle i bradepande
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Kan man lave en hurtig version?
Ja, det kan man godt. Brug 50 g gær i stedet for de 20 g i opskriften, og lad dejen hæve i 30 minutter efter æltning. Når du har formet sneglene og kommet dem i fadet, skal de hæve yderligere 30 minutter.
Hvis det skal gå ekstremt hurtigt, kan du lave disse mega hurtige kanelsnegle med butterdej.
Kan kanelsneglene fryses?
Ja, de kan de sagtens, sørg blot for at lune dem kort i ovnen eller på en brødrister inden servering, så bliver de næsten lige så gode, som var de nybagte.
Kan de koldhæves?
Kanelsneglene kan fint koldhæves. Form sneglene, og kom dem i fadet. Lad dem starte hævningen ved stuetemperatur ca. 30 minutter, og sæt dem herefter i køleskabet natten over. Tag dem ud, og lad dem hvile på køkkenbordet og få lidt temperatur, imens ovnen forvarmer.
Kan man bruge et fad med en anden størrelse?
Ja, du kan fint bruge en anden størrelse fad til kanelsneglene. Klikker du på pilen over ingredienslisten, er det nemt at omregne opskriften til det fad, du vil bruge.
Omregningerne svarer til disse størrelser:
- 0,4 = ca. 20x20 cm
- 0,7 = ca. 20x30 cm
- 0,8 = ca. 25x30 cm
- 1 = ca. 26x35 cm
- 1,7 = ca. 35x45 cm (den store bradepande, der hører til ovnen)
Du kan også bruge et rundt fad, så svarer omregningerne til disse størrelser:
- 0,5 = 24 cm i diameter
- 0,6 = 26 cm i diameter
- 0,7 = 28 cm i diameter
- 0,8 = 30 cm i diameter
- 1 = 34 cm i diameter
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange snegle får man ud af det: 12 stk.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: 25 min.
Samlet hævetid: 2 timer
Bagetid: 15-20 min.
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for kanelsnegle i fad
pr. kanelsnegl | hele fadet | |
---|---|---|
Kalorier | 402 kcal | 4830 kcal |
Kulhydrat | 55 g | 657 g |
Protein | 7 g | 78 g |
Fedt | 17 g | 203 g |
Næringsberegningen er inklusiv glasur.
Der er masser af lækker snasket fyld inde i kanelsneglene.