Kanelsnurrer
Kanelsnurrer er en skøn variant af den klassiske kanelsnegl, hvor den bløde bolledej snoes, så sneglene bliver ekstra flotte. De er ganske enkelt helt uimodståelige.
Ingredienser
til 12 stkDej til kanelsnurrer
- 25 g gær
- 2 dl mælk (stuetempereret)
- 1 æg (sammenpisket)
- 60 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1⁄2 tsk salt
- 450 g hvedemel
- 75 g smør (stuetempereret)
Fyld
- 120 g smør (stuetempereret)
- 8 spsk sukker
- 3 spsk kanel
Pensling
- 1 æg (sammenpisket)
- evt. perlesukker
Rør gæren ud i mælken, og tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt. Rør hvedemelet i, og ælt dejen i ca. 10 minutter.
Skær efterfølgende det stuetempererede smør i terninger, og tilsæt det lidt efter lidt til dejen, imens den æltes yderligere, til den er glat og blød, og alt smørret er blandet ind i dejen. Det er nemmest at gøre på en røremaskine, men man kan også sagtens gøre det i hånden.
Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve et lunt sted i en time, eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.
Formning og bagning af kanelsnurrerne:
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to portioner. Rul den første portion ud til en tynd firkant. Smør halvdelen af smørret (til fyldet) ud på halvdelen af firkanten. Bland sukker og kanel i en skål, og drys den smurte del med halvdelen af sukkerblandingen. Fold den anden halvdel af dejfirkanten over fyldet, så det er lukket inde.
Skær dejen 4 cm brede strimler. Sno hver strimmel 5-6 gange rundt om sig selv, og fold dem sammen som en knude.
Gentag fremgangsmåden med den resterende portion dej, smør og kanelsukker.
Læg kanelsnurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 1 time.
Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys evt. med perlesukker.
Bag dem midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10-12 minutter, og lad dem efterfølgende køle af på en rist.
Se også:
Vi er også helt vilde med de her lækre Nutellasnurrer herhjemme - de kan klart anbefales.
Vild med kanelsnegle?
Hvis du heller ikke kan få nok af kanelsnegle, kan jeg varmt anbefale at tage et kig på disse fantastiske opskrifter:
Mega flot kanelstjernekageLækre kanelsnegle i bradepandeSuper gode kanelsnegle med marcipan
Kan de fryses?
Kanelsnurrerne kan sagtens fryses. Lad dem tø stille og roligt op på køkkenbordet og lun dem efterfølgende kort i ovnen eller på en brødrister.
Næringsindhold for kanelsnurrer
pr. stk | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 339 kcal | 4074 kcal |
Kulhydrat | 43 g | 515 g |
Protein | 6 g | 77 g |
Fedt | 15 g | 182 g |