Kartoffelfad med grøntsager og hytteost
Kanongodt kartoffelfad, hvor tynde kartoffelskiver lægges lag på lag med en grøntsagsspækket tomatsauce, en lettere ostesauce med hytteost og revet ost, der smelter i ovnen og bliver super lækkert.
Ingredienser
til 4 personer- 1200 g kartofler
- 3 spsk olie
- salt
- peber
- 1 squash
- 4 fed hvidløg
- 800 g tomatsauce
- 100 g frossen hakket spinat (optøet)
- 2 æg
- 400 g hytteost
- 200 g mozzarella ost (revet)
Forbag kartoflerne
Forvarm ovnen til 225 grader.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Vend kartoffelskiverne med olien, og fordel dem på bagepladen (de må gerne overlappe). Drys med salt og peber, og forbag kartoflerne i ovnen i 20 minutter. Forbered de øvrige grøntsager imens.
Gør tomatsauce og æggemasse klar
Skyl squash, og riv det på den grove side af rivejernet.
Pil hvidløg, og pres det i tomatsaucen. Knug lidt af væden ud af den optøede spinat, og tilsæt det til tomatsaucen sammen med det revne squash. Krydr med salt og peber.
Blend æg og hytteost sammen, og krydr det grundigt med salt og peber.
Opbygning af kartoffelfadet
Smør et lag tomatsauce i bunden af et fad, og læg et lag kartofler ovenpå. Tilføj yderligere et lag tomatsauce, dernæst et lag hytteostsauce og et lag revet mozzarella. Fordel igen kartofler ovenpå. Fortsæt således opbygningen, og slut af med et lag tomatsauce og revet mozzarella.
Skru ovnen ned på 200 grader, og bag kartoffelfadet i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kartoflerne er møre. Hvis osten begynder at blive for mørk på toppen, kan du dække fadet til med sølvpapir.
Se også:
Græsk kartoffelfad med hakket oksekød
Næringsindhold for kartoffelfadet
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 711 kcal | 2843 kcal |
Kulhydrat | 65 g | 258 g |
Protein | 40 g | 161 g |
Fedt | 30 g | 120 g |
Madplan med masser af grøntsager
Tag et kig på den her billige øko madplan med kartoffelfadet og 4 andre lækre retter med masser af grøntsager.