Kartoffelfad med bacon
Simpelt og mega lækkert kartoffelfad med bacon på toppen samt smeltet mozzarellaost. En rigtig nem ret at bikse sammen, hvor ovnen klarer langt størstedelen af arbejdet. Servér for sig selv eller med en dejlig salat til.
Ingredienser
til 2 personer- 800 g kartofler
- 2 rødløg
- 2 spsk olie
- 6 skiver bacon
- 150 g flødeost
- 6 æg
- 3⁄4 tsk salt
- 100 g revet mozzarella
Sådan laver du kartoffelfadet
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Pil rødløg og snit det i tynde skiver. Kom kartofler og rødløg op i et ildfast fad, og vend dem med olien samt lidt salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
Tag fadet ud og læg baconskiverne ovenpå. Giv det yderligere 10 minutter.
Pisk flødeost, æg, salt og halvdelen af osten sammen.
Tag fadet ud af ovnen og fjern baconen fra toppen. Hæld æggemassen over kartofler og løg, og drys med resten af osten. Læg baconen ovenpå og sæt fadet tilbage i ovnen. Bag det i yderligere 20-25 minutter, til æggemassen har sat sig.
Se også:
Jeg kan også varmt anbefale dette mega lækre græske kartoffelfad med hakket oksekød.
Vil du gerne have ekstra grønt til retten?
Hvis du gerne vil have noget grønt tilbehør til retten, er disse lækre salater helt perfekte til:Lækker spidskålstzatziki
Blomkålssalat med avocado og feta
Suveræn broccolisalat med Miracle Whip
Næringsindhold for kartoffelfad med bacon
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 1237 kcal | 2474 kcal |
Kulhydrat | 78 g | 156 g |
Protein | 54 g | 108 g |
Fedt | 77 g | 154 g |