Kartoffelfad med bacon
Simpelt og mega lækkert kartoffelfad med bacon på toppen samt smeltet mozzarellaost. En rigtig nem ret at bikse sammen, hvor ovnen klarer langt størstedelen af arbejdet. Servér for sig selv eller med en dejlig salat til.
Ingredienser
til 4 personer- 600 g kartofler
- 1 rødløg (stort)
- 2 spsk olie
- 6 skiver bacon
- 150 g flødeost
- 6 æg
- 3⁄4 tsk salt
- 75 g mozzarella ost (revet)
Sådan laver du kartoffelfadet
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og snit det i tynde skiver. Kom kartofler og rødløg op i et ildfast fad, og vend dem med olien samt lidt salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
Tag fadet ud, og læg baconskiverne ovenpå. Giv det yderligere 10 minutter.
Pisk imens flødeost, æg, salt og revet mozzarella sammen. Gem lidt af mozzarellaen til at drysse på toppen.
Tag fadet ud af ovnen, og fjern baconen fra toppen. Hæld æggemassen over kartofler og løg, og drys med den resterende mængde mozzarella. Læg baconen ovenpå, og sæt fadet tilbage i ovnen. Steg det yderligere 20-25 minutter, til æggemassen har sat sig.
Se også:
Jeg kan også varmt anbefale dette mega lækre græske kartoffelfad med hakket oksekød.
Vil du gerne have ekstra grønt til retten?
Hvis du gerne vil have noget grønt tilbehør til retten, er disse lækre salater helt perfekte til:
Lækker spidskålstzatzikiBlomkålssalat med avocado og fetaSuveræn broccolisalat med Miracle Whip
Næringsindhold for kartoffelfad med bacon
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 552 kcal | 2210 kcal |
Kulhydrat | 29 g | 117 g |
Protein | 24 g | 97 g |
Fedt | 37 g | 148 g |