Kartoffelfad med spinat og skinke
Mega lækkert kartoffelfad med spinat, skinke og revet ost. En simpel sag at bikse sammen, og så smager det helt forrygende. Servér for sig selv eller f.eks. med en grøn salat til.
Ingredienser
til 2 personer- 500 g kartofler
- 1 løg (lille)
- lidt olie
- salt
- peber
- 4 æg
- 100 g creme fraiche
- 100 g revet mozzarella
- 25 g babyspinat
- 2 tomater (små)
- 100 g skinkestrimler
Start med kartofler og løg
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartofler, og skær dem i små stykker. Pil løg, og hak det fint.
Kom begge dele op i et ildfast fad, og vend det godt rundt med lidt olie samt salt og peber. Sæt fadet i ovnen, og steg det 15 min.
Lav æggemassen og snit grøntsagerne
Pisk æg, creme fraiche og revet mozzarella sammen. Gem lidt af mozzarellaen til at drysse på toppen. Krydr med salt og peber.
Skyl spinaten, og hak den groft. Skyl tomater, og skær dem i tynde skiver.
Tilsæt spinat og skinke og bag kartoffelfadet
Tag fadet med løg og kartofler ud af ovnen, og tilsæt spinat, æggemasse og skinkestrimler. Bland det godt sammen. Læg tomatskiverne ovenpå, og drys med lidt revet mozzarella.
Bag kartoffelfadet i ca. 30-35 minutter, til æggemassen er stivnet, og osten er gylden på toppen.
Se også:
Dette vildt lækre græske kartoffelfad med hakket oksekød - det er en favorit her i huset.
Salater der passer godt til kartoffelfadet
Det er rigtig lækkert med en salat til kartoffelfadet, så man både får noget friskt til og lidt ekstra grønt. Jeg plejer at servere en af disse dejlige varianter til:
Lækker blomkålssalat med avocadoNem tzatziki med spidskålBroccolisalat med lækker mormordressing
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 753 kcal | 1506 kcal |
Kulhydrat | 51 g | 102 g |
Protein | 43 g | 86 g |
Fedt | 40 g | 81 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på kartoffelfad med skinke og spinat - ikke eventuelt tilbehør.