Små kartoffelmadder
Utrolig lækker opskrift på klassiske kartoffelmadder, der her er skrumpet i størrelsen, men ikke i smagen. Med smørstegt rugbød, ristede løg og en cremet purløgsmayo er de perfekte små hapsere.
Ingredienser
til 16 stk- 6 kartofler
- 1 1⁄2 bdt purløg
- 150 g mayonnaise
- salt
- peber
- 4 skiver rugbrød
- lidt smør
- ristede løg
- karse eller ekstra purløg til pynt
- evt. skovsyre til pynt
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Lad kartoflerne dampe af i gryden, og sæt dem derefter i køleskabet, så de kan køle helt af.
Klip eller hak purløg helt fint, og rør det sammen med mayonnaisen. Smag til med salt og peber, og kom evt. purløgsmayonnaisen op i en sprøjtepose. Rist rugbrødsskiverne i lidt smør på en pande ved middel varme. Skær hver skive i fire stykker.
Skær kartoflerne i ca. 2-3 mm tykke skiver. Fordel kartoffelskiverne på rugbrødsstykkerne, så de ligger lidt forskudt. Sprøjt lidt purløgsmayo på hvert stykke - gerne ned langs midten, så det ser fint ud. Drys med lidt ristede løg, og pynt kartoffelmadderne med karse eller ekstra purløg.
Du kan også pynte de fine stykker smørrebrød med lidt skovsyre for et ekstra pænt finish.