Kartoffelmos med gulerødder
En moderniseret variant af den elskede, klassiske kartoffelmos. Gulerødderne tilføjer mosen både mere smag og mere farve. De højner desuden ernæringsværdien betydeligt på den ellers ikke just sunde spise.
Ingredienser
til 3 personer- 500 g kartofler
- 500 g gulerødder
- 50 g smør
- 1 dl mælk
- salt
- peber
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i tern. Kog dem i letsaltet vand i ca. 15 minutter eller til de er møre.
Hæld det meste af kogevandet fra, men lad lidt blive i bunden (ca. 1 cm).
Mos kartofler og gulerødder med en kartoffelstøder eller et piskeris. Tilsæt smørklatten og rør mælken i lidt af gangen. Smag kartoffelmosen til med salt og peber.
Varm den evt. igennem inden servering.
- Publiceret d.
- 10.10.13.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Kartoffelmos