Kartoffelmos med søde kartofler og porrer
Erstat kartoflerne i kartoffelmosen med søde kartofler som, navnet til trods, faktisk ikke er i familie med kartoflen. Rodfrugten giver mosen en dejlig sødme, som suppleres skønt med skarpere smage af hvidløg og porre.
Ingredienser
til 4 personer- 4 søde kartofler
- 6 fed hvidløg
- 1 dl mælk
- 50 g smør
- 1 håndfuld persille
- 2 porrer
- salt
- peber
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Læg dem i en stor gryde med vand sammen med de hele hvidløgsfed og lad dem koge til de er møre.
Imens hakkes persillen groft og porrerne snittes i ringe. Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra og en klat smør kommes i gryden med kartofler og hvidløg. Det moses med en kartoffelmoser til en grov mos. Undervejs tilsættes lidt af mælken gradvist.
Med en træske røres godt rundt, mens du hælder resten af mælken i. Smag til med salt og peber. Til sidst kommes også persille og porrer i og gryden opvarmes ved lav temperatur. Husk at røre indimellem, så det ikke brænder på.
- Publiceret d.
- 21.11.13.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Kartoffelmos