Kartoffelrösti med parmaskinke og basilikumcreme - lækker forret opskrift
Nem opskrift på sprøde kartoffelrösti, der serveres med parmaskinke, ærteskud og en skøn basilikumcreme. En vildt lækker forret, der passer perfekt til f.eks. nytår eller andre festlige anledninger.
Ingredienser
til 8 personer- 4 skiver parmaskinke
Kartoffelrösti
- 700 g bagekartofler
- 1 løg (lille)
- 1⁄2 spsk salt
- 1 spsk hvedemel
- peber
- olie til stegning
Basilikumcreme
- 1 håndfuld basilikum
- 200 g creme fraiche
- 1⁄2 fed hvidløg
- 1 tsk balsamico
- 1 dl fløde
- salt
- peber
Pynt
- ærteskud eller anden krydderurt
Forvarm ovnen til 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade, og læg parmaskinken herpå. Steg det i ovnen i ca. 10-12 minutter, til det er helt sprødt. Sæt det til side indtil servering.
Kartoffelrösti:
Skræl bagekartofler og løg, og riv begge dele på den grove side af rivejernet. Kom det op i et viskestykke, og pres så meget væde som muligt ud af kartoflerne. Bland dem med salt og hvedemel, og krydr med peber.
Dæk bunden af en pande med olie, og varm op til middel-høj varme. Brug en spiseske til at forme små klatter af kartoffelblandingen, og steg dem på panden, til de er sprøde. Vend dem forsigtigt, og steg dem på den anden side. Læg dem på et stykke køkkenrulle indtil servering.
Basilikumcreme:
Hak basilikum fint, og rør det sammen med creme fraiche. Pres hvidløg, og rør det i sammen med balsamicoeddike. Pisk fløden til let skum, og vend det forsigtigt i cremen. Smag til med salt og peber.
Anretning:
Fordel basilikumcremen i små glas, og kom lidt ærteskud (eller anden krydderurt) ovenpå. Bræk parmaskinken i flager, og sæt dem i cremen. Læg en kartoffelrösti ovenpå glasset, og servér forretten med det samme.
Obs!
Opskriften giver flere kartoffelrösti, end der skal bruges, men de kan serveres ved siden af, så gæsterne selv kan tage ekstra, hvis de ønsker.