Grøn kartoffelsalat
Smuk grøn kartoffelsalat fyldt med dejlig persille og friske forårsløg. Olie, citron og hvidløg udgør en let dressing, der både er sundere end den traditionelle creme fraiche dressing og passer perfekt til de friske krydderurter.
Ingredienser
til 2 personer- 800 g kartofler
- salt
- 1 bdt forårsløg
- 2 bdt persille
- Evt. 1 håndfuld frisk mynte
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk citronsaft
- 3 spsk olivenolie
- peber
Sådan laver du den grønne kartoffelsalat
- Vask kartoflerne grundigt, eller skræl dem, hvis det er nødvendigt.
- Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand på, så det dækker. Tilsæt salt. Kog kartoflerne i 10-20 minutter afhængig af størrelse. Stik i dem med en urtekniv eller strikkepind - de skal være møre men stadig faste.
- Skyl forårsløgene, og skær dem i skiver. Skyl persille og mynte, og lad det dryppe af. Hak det fint.
- Riv eller pres hvidløget, og bland det med citronsaft og olie. Smag til med salt og peber.
- Hæld vandet fra de kogte kartofler, og lad dem køle lidt af. Skær dem i mundrette stykker, og bland dem sammen med forårsløg og de grønne krydderurter.
- Hæld dressingen over kartoffelsalaten, eller servér den ved siden af.