Kartoffelsalat med spidskål og gulerødder
Super simpel og virkelig lækker kartoffelsalat med spidskål, gulerødder og creme fraiche. Dejligt tilbehør til alt fra frikadeller og kylling til bøf og grillmad.
Ingredienser
til 3 personer- 500 g kartofler
- 1⁄4 spidskål
- 150 g gulerødder
- 1⁄2 bdt forårsløg
- 300 g creme fraiche
- salt
- peber
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kog dem i saltet vand i ca. 10-15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af.
Skyl spidskål, og snit det fint. Husk at fjerne den grove stok. Kom spidskålen op i en skål. Skræl gulerødder, og skær dem i fine stave, eller riv dem. Skyl forårsløg, og snit dem fint.
Bland spidskål, gulerødder, forårsløg, creme fraiche og de afkølede kogte kartofler godt sammen. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.
Næringsindhold for kartoffelsalaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 354 kcal | 1062 kcal |
Kulhydrat | 35 g | 105 g |
Protein | 8 g | 23 g |
Fedt | 19 g | 56 g |
Tip til dressing med ekstra smag
Hvis du vil have lidt mere smag i dressingen, kan du eventuelt tilsætte hakket purløg og lidt karry eller dijonsennep, ligesom jeg har gjort i denne opskrift.