Kold kartoffelsalat med radiser og purløg
Skøn kold kartoffelsalat med radiser, forårsløg og purløg, der smager rigtig dejligt sammen den milde creme fraiche dressing. Salaten kan serveres til alt fra grillmad til frikadeller, og den vil helt sikkert falde i god jord hos både børn og voksne.
Ingredienser
til 4 personer- 900 g kartofler (små)
- 1 bdt radiser (a ca. 150 g)
- 3 forårsløg
- 1 bdt purløg
- 2 dl creme fraiche 18%
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk sukker
- salt
- peber
Sådan laver du kartoffelsalaten
Skræl kartoflerne, og halvér de største, så alle er nogenlunde samme størrelse.
Kog dem i let saltet vand i ca. 15 minutter, eller til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem køle helt af i den skål, kartoffelsalaten skal laves i.
Skyl radiserne, fjern enderne, og skær dem ud i små stykker.
Skyl forårsløg og purløg, og snit det fint. Kom det hele op til de kolde kartofler – hold evt. lidt tilbage til pynt.
Dressing
Kom creme fraiche, mayonnaise og sukker i en skål. Smag til med lidt salt og peber, og vend dressingen sammen med kartoflerne og grøntsagerne. Gør det forsigtigt, så kartoflerne ikke bliver most.
Pynt evt. med radiser, forårsløg og purløg.
Se også:
Grøn kartoffelsalat med krydderurter
Næringsindhold for kartoffelsalat med radiser og purløg
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 333 kcal | 1331 kcal |
Kulhydrat | 39 g | 157 g |
Protein | 6 g | 26 g |
Fedt | 16 g | 62 g |