Nem kartoffeltærte med butterdej
Lækker kartoffeltærte med butterdej, så den ikke blot får en dejlig sprød bund, men også er ekstra nem at lave. Kartoflerne krydres med et fantastisk miks af hvidløg og rosmarin, så tankerne ledes hen på en klassisk kartoffelpizza. Tærten fuldendes af smeltet mozzarella og sprød parmaskinke på toppen. Mums!
Se også: Galette-tærte med kartoffel og bacon
Ingredienser
til 3 personer- 250 g kartofler
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 tsk rosmarin
- salt
- peber
- 1 rødløg (lille)
- 1 æg
- 75 g creme fraiche
- 3 plader butterdej (de små fra frost)
- 3 skiver parmaskinke eller serranoskinke
- 1⁄2 kugle mozzarella ost
Serveringsforslag
- 1 fed hvidløg
- 300 g creme fraiche
- evt. lidt vand
- blandet salat
Sådan laver du kartoffeltærten
Forvarm ovnen til 250 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Kom dem op i en skål. Pil hvidløg, og pres det over kartoflerne. Tilsæt olie, rosmarin, salt og peber, og vend det hele godt sammen. Fordel kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt kartoflerne i ovnen, og steg dem i 10 minutter.
Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Pisk æg og creme fraiche sammen, og krydr med salt og peber.
Læg butterdejspladerne, så de overlapper hinanden lidt, og tryk dem sammen. Fold kanterne op hele vejen rundt, og prik bunden med en gaffel.
Fordel først æggemassen på bunden og dernæst de fintskårne rødløg. Læg kartoflerne ovenpå. Riv parmaskinke (eller serranoskinke) og mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på tærten.
Skru ovnen ned på 210 grader, og bag kartoffeltærten i ca. 15 minutter, til butterdejen er gylden, og osten er smeltet på toppen.
Serveringsforslag
Pil hvidløget, og pres det i creme fraichen. Rør det sammen til en dressing, og smag til med salt og peber. Fortynd evt. dressingen med lidt vand. Servér kartoffeltærten med dressingen og lidt blandet salat.
Tip
I stedet for rosmarin kan du også sagtens krydre kartoflerne med f.eks. timian og oregano.
Næringsindhold for kartoffeltærten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 292 kcal | 877 kcal |
Kulhydrat | 18 g | 55 g |
Protein | 14 g | 41 g |
Fedt | 18 g | 53 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve kartoffeltærten (ikke dressing og salat).