Kartoffeltern i ovn
Små, sprøde kartoffeltern, der steges i ovnen kaldes pommes parmentier på fransk. De er nemme at lave og kan serveres til alt fra laks til oksekød.
Ingredienser
til 2 personer- 600 g kartofler
- 75 g smør
- 2 tsk tørret timian
- salt
Skræl kartoflerne, og skær dem ud i små tern. Kom dem i et ovnfast fad.
Smelt smørret, og hæld det ud over kartoflerne. Drys med timian og salt. Bland det hele godt sammen, og steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter ved 220 grader varmluft, til de er gyldne og møre.
Servér kartoffelternene til stort set al slags kød og fisk og evt. med en grøn salat til.
Se også de her mega gode knuste kartofler
Næringsindhold for kartoffeltern
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 507 kcal | 1014 kcal |
Kulhydrat | 48 g | 96 g |
Protein | 6 g | 12 g |
Fedt | 32 g | 63 g |
- Publiceret d.
- 13.03.17.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Kartofler i ovn