Kartofler og gulerødder til lam
Disse skønne ovnbagte kartofler og gulerødder får selskab af forårsløg og fløde, så de bliver dejligt cremede og ekstra lækre. Passer rigtig godt som tilbehør til f.eks. lam, oksekød eller kylling.
Ingredienser
til 4 personer- 1 1⁄2 kg kartofler
- 1⁄2 kg gulerødder
- 2 bdt forårsløg
- 5 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
- 3 dl fløde
- 6 laurbærblade
Tænd ovnen på 200 grader.
Vask og skrub kartoflerne godt, og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i stave. Vask forårsløg, og hak dem fint.
Kom kartofler, gulerødder og forårsløg i en bradepande. Hæld olivenolie over, og drys med salt og peber. Bland det godt sammen, og hæld fløden over. Læg laurbærbladene ned sammen med grøntsagerne, og sæt bradepanden i ovnen i ca. 40 minutter.
De ovnbagte kartofler og gulerødder er rigtig gode at servere til lam, f.eks. denne opskrift på lammekølle i ovn.
- Publiceret d.
- 03.02.17.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Kødretter ›
- Lam ›
- Lammekølle ›
- Tilbehør til lammekølle