Kinderæg shots
Se hvordan du laver nemme Kinderæg shots, der smager fuldstændig som den lækre chokolade.
Ingredienser
til 8 stk- 1 dl fløde
- 1 1⁄2 dl kakaomælk (f.eks. Mathilde eller Cocio)
- 3 spsk Galliano eller Licor 43
- isterninger
- evt. lidt kakaopulver til drys
Sådan laver du Kinderæg shots
- Pisk fløden til skum. Gem halvdelen af flødeskummet til at pynte med, og kom den anden halvdel op i en shaker.
- Tilsæt Galliano eller Licor 43 og kakaomælk, og fyld shakeren op med isterninger.
- Shake shotsene rigtig godt sammen, og hæld dem op i shotsglas.
- Pynt med den sidste halvdel flødeskum, og sigt evt. en lille smule kakaopulver over.
- Servér Kinderæg-shotsene straks, imens de er iskolde.
Tag også et kig på en af vores mest populære opskrifter - de famøse æblekage-shots.
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på spørgsmål relateret til opskriften herunder:
Hvilken kakaomælk er bedst at bruge?
Du kan bruge en hvilken som helst kakaomælk, men jeg synes, smagen kommer tættest på de originale Kinderæg, hvis man bruger Cocio eller Mathilde kakao.
Kan man lave Kinderæg shots uden flødeskum?
Ja, man kan godt lave dem uden flødeskum, så skal du blot tilsætte 5 spsk mælk og shake det sammen med resten af ingredienserne.
Kan man lave dem uden en shaker?
Ja, det kan du, men så er det bedst at bruge helt iskolde ingredienser direkte fra køleskabet, så shotsene stadig er dejligt kolde ved servering.
Tilsæt vodka hvis de skal være lidt stærkere
Shotsene er meget milde i smagen, så vil du gøre dem lidt stærkere, kan du tilsætte vodka. Brug ca. 2 spsk vodka til 8 shots.
Fakta om opskriften
Kategori: Drink
Oprindelse: Det danske køkken
Smage: Kakao, flødeskum, galliano/licor 43
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for hjemmelavet kinderæg shots
pr. shot | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 68 kcal | 542 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 20 g |
Protein | 1 g | 8 g |
Fedt | 5 g | 42 g |