Kødsovs med friske tomater
En klassisk kødsovs uden så meget pjat, lavet med friske tomater og masser af sprudlende livskraft. Chilien giver et let stærkt snert, mens den krydrede smag af basilikum vækker behagelige reminiscenser om det italienske køkken.
Ingredienser
til 2 personer- 4 tomater (mellemstore)
- 500 g oksekød
- 20 blade frisk basilikum
- 1 løg (stort)
- 200 g flåede tomater
- 2 spsk olie
- 1 knsp chilipulver
- 1 spsk oregano
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk peber
- 200 g pasta
- 25 g revet ost
- Pynt: 10 blade frisk basilikum (grofthakkede)
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Skær løg i små tern og svits i en gryde sammen med olien til de er lidt klare.
Tilsæt oksekødet og steg til det er gennemstegt.
Hak basilikum og skær tomaterne i små tern. Tilsæt de flåede tomater, de friske tomater og basilikum.
Tilsæt salt, peber, oregano og chilipulver. Varm gryden godt op. Server retten med pasta, revet ost og basilikum.