Overnight oats med kakao - smager af chokolade
Den her køleskabsgrød med kakao smager som en lækker dessert med chokolade, men faktisk er den helt igennem sund. Og det bedste ved overnight grød: Det er supernemt, og man kan lave til flere dage.
Ingredienser
til 2 portioner- 2 1⁄2 dl grovvalsede havregryn
- 4 tsk kakaopulver
- 2 tsk honning
- 1 1⁄2 dl skyr med vaniljesmag
- 2 dl mælk
- lidt salt
- evt. 25 g mørk chokolade (jeg brugte en med 85% kakaoindhold)
Serveringsforslag
- banan
- mørk chokolade
- mandler
- kakaonibs
Sådan laver du køleskabsgrøden
Bland de grovvalsede havregryn sammen med kakaopulver, honning, skyr og mælk i en lufttæt beholder. Rør en lille smule salt i.
Hvis du gerne vil have lidt knas i grøden, kan du hakke den mørke chokolade groft og vende i grøden.
Kom låg på beholderen, og sæt den i køleskabet natten over.
Rør godt rundt i grøden inden servering. Top f.eks. med bananer, mandler, lidt ekstra grofthakket chokolade eller evt. kakaonibs. Kun fantasien sætter grænser.
Tip:
Overnight grøden kan holde sig op til tre dage i køleskabet.
Jeg kan også anbefale denne køleskabsgrød som næsten smager som dessert, når der kommer frisk frugt på toppen.
Næringsindhold for overnight oats med kakao
pr. 100 gram | pr. portion | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 133 kcal | 316 kcal | 631 kcal |
Kulhydrat | 19 g | 44 g | 88 g |
Protein | 8 g | 19 g | 38 g |
Fedt | 2 g | 5 g | 10 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve kakaogrøden - ikke chokoladestykker eller topping.