Koldhævet grydebrød
Det her koldhævede grydebrød er både lækkert og nemt. Det har fået sit navn, fordi det skal bages i en gryde i ovnen, og dejen skal bare røres sammen og stå på køl i et lille døgns tid, og så er den klar til at blive bagt.
Ingredienser
til 1 stk- 7 g gær
- 4 1⁄2 dl vand
- 475 g hvedemel
- 2 tsk fint salt
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og mel, og rør, til dejen er ensartet. Den skal være våd. Dæk den til, og stil den i køleskabet i et lille døgns tid eller natten over.
Tag dejen ud af køleskabet. Lad den varme op til stuetemperatur.
Stil en gryde (f.eks. af støbejern) i ovnen, og opvarm den til 230 grader. Kom forsigtigt dejen ned i den meget varme gryde, sæt låg på, og stil gryden tilbage i ovnen.
Bag grydebrødet i 30 minutter med låg og yderligere ca. 15 minutter uden låg.
Lad det køle af, før du skærer i det.
Se også:
Dette hurtige grydebrød, hvis det skal gå lidt stærkere en dag.
Kan man lave brødet i en stegeso?
Hvis du ønsker at bage brødet i en stegeso, kan jeg anbefale denne opskrift:
Mega godt brød i stegeso
Hvor stor er gryden?
Jeg brugte en 3 liters støbejernsgryde, der måler ca. 24 cm i diameter.
Kan man bruge en almindelig gryde med låg?
Det skal helst være en gryde af støbejern, eftersom det har nogle særligt gode varmeledende egenskaber, som desværre ikke kan fås med en almindelig gryde.
Næringsindhold for grydebrødet
Kalorier: 1665 kcal
Kulhydrater: 329 gram
Fedt: 7 gram
Protein: 54 gram