Koldhævet snobrødsdej
Rigtig god opskrift på koldhævet snobrødsdej, der nemt kan laves dagen før.
Ingredienser
til 12 stk- 7 g gær
- 5 dl vand (koldt)
- 1 1⁄2 spsk olie
- 2 1⁄2 tsk salt
- evt. 1 tsk sukker
- 750 g hvedemel
Sådan laver du koldhævet snobrødsdej
- Rør gær ud i det kolde vand.
- Tilsæt olie, salt og evt. sukker.
- Rør hvedemel i, og ælt dejen godt igennem i 8-10 minutter. Ælter du i hånden, er det nemmest at ælte dejen direkte i skålen.
- Kom dejen op i en skål, og dæk den til med husholdningsfilm. Lad den stå på køkkenbordet i 1⁄2 time.
- Sæt dejen til langtidshævning i køleskabet i 8-24 timer.
- Tag gerne dejen ud af køleskabet en halv time før, der skal bages snobrød. Så hæver dejen bedre under bagningen, og du får ekstra luftige brød.
Se også:
Snobrødsdej (klar på 1 time)Hurtig snobrødsdej (klar på 10 min.)
Kan man gøre dejen lidt sundere?
Ja, du kan erstatte ca. 200 gram af hvedemelet med noget grovere mel, f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel, hvis du vil have en lidt sundere dej. Du må helst ikke bruge en større mængde fuldkornsmel, da dejen i så fald vil blive meget tør og kompakt.
Kan snobrødsdejen fryses?
Ja, du kan fint fryse den rå dej, og den holder sig ca. 5-6 uger i fryseren. Lad blot dejen tø op i køleskabet, inden du bruger den.
Fakta om opskriften
Kategori: Bagværk
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: 10 min.
Hævetid: Minimum 8 1⁄2 timer
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for langtidshævede snobrød
pr. snobrød | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 235 kcal | 2824 kcal |
Kulhydrat | 44 g | 523 g |
Protein | 7 g | 85 g |
Fedt | 3 g | 32 g |