Kartoffelsalat med skyr
Den traditionelle kartoffelsalat har fået et sundt twist i denne lækre variant, hvor cremen er baseret på skyr og tilsat sennep og karry. De friske krydderurter tilføjer et frisk pift, der klæder den cremede salat.
Ingredienser
til 3 personer- 800 g kartofler
- 1 bdt purløg
- evt. 1 bdt persille
- 400 g skyr
- 1 spsk dijonsennep eller efter smag
- 1 spsk karry (mild)
- salt
- peber
Start med at gøre kartoflerne klar
Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde. Hæld vand på så det akkurat dækker kartoflerne. Tilsæt lidt salt.
Bring gryden i kog, og kog kartoflerne i ca. 10-15 minutter (afhængig af størrelse). De skal være møre, men stadig faste.
Hæld vandet fra de kogte kartofler, og lad dem køle af.
Lav skyr-dressingen
Skyl purløg og persille og lad det dryppe af. Dyp det evt. tørt med køkkenrulle.
Hak purløg og persille fint. Bland det sammen med skyr, sennep og karry. Smag til med salt og peber (og evt. mere karry og/eller dijonsennep).
Skær kartoflerne i mundrette stykker og bland dem i dressingen.
Servér kartoffelsalaten til alt fra frikadeller, kylling og lammekølle til pølser, grillmad og buffet, eller hvad du nu har lyst til.
Se også:
Kold kartoffelsalat med radiser og purløg
Næringsindhold for kartoffelsalaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 319 kcal | 957 kcal |
Kulhydrat | 50 g | 150 g |
Protein | 21 g | 63 g |
Fedt | 2 g | 7 g |