Koldskål med tykmælk
En god omgang koldskål med tykmælk, vanilje og kammerjunkere er smagen af sommer og sol samlet i en skål, og det bliver man aldrig træt af. Skal det være lidt ekstra luksus, kan du også servere koldskålen med jordbær eller andre friske frugter.
Ingredienser
til 4 personer- 1 1⁄2 vaniljestang
- 100 g rørsukker
- 2 æg
- 1 l tykmælk
- 2 1⁄2 dl mælk
- evt. citronsaft
Forslag til tilbehør:
- kammerjunker
- jordbær
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Brug lidt af sukkeret til at skille kornene ad. Kom vanilje, sukker og æg op i en skål, og pisk det til en lys og luftig æggesnaps. Tilsæt tykmælk og mælk, og rør det sammen.
Smag evt. til med citronsaft, hvis du foretrækker lidt syrlighed i din koldskål.
Servér f.eks. koldskålen med kammerjunkere og jordbær.