Konfektkage med chokolade og karamel
Virkelig god konfektkage med en intens smag af chokolade og karamel - en kombination, der bare smager af mere. Kagen er nem at lave, og den kan sagtens holde sig et par dage, så den kan laves i god tid.
Ingredienser
til 1 springformBund til konfektkagen
- 110 g smør
- 3 æg
- 3 dl brun farin
- 1 dl hvedemel
- 4 spsk kakaopulver
- 1 knsp salt
Karameltopping
- 300 g lys chokolade
- 240 g Dumle
- 1 dl fløde
Chokoladecreme
- 200 g mørk chokolade
- 2 dl fløde
Forslag til pynt
- kakaopulver
Bund til konfektkagen:
Smelt smørret, og sæt det til side. Rør æg og brun farin sammen. Bland det afkølede smør i. Sigt hvedemel, kakao og salt i, og rør dejen godt sammen.
Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
Bag bunden ved 175 grader i ca. 15 minutter. Sæt kagen til afkøling, og lad den køle ned, før de næste lag kommer på.
Karameltopping:
Hak den lyse chokolade, og pak Dumle-karamellerne ud af papiret. Kom begge dele op i en tykbundet gryde sammen med fløden. Lad det smelte sammen under omrøring ved lav varme. Tag gryden af varmen, når det er helt smeltet, og lad blandingen køle lidt af. Fordel karameltoppingen over kagebunden.
Chokoladecreme:
Hak den mørke chokolade, og smelt den ved lav varme i en gryde. Lad den derefter køle lidt af. Pisk fløden til skum, og bland ca. 1/4 af flødeskummen sammen med den afkølede smeltede chokolade. Vend resten af flødeskummen i, og fordel chokoladecremen på toppen af kagen.
Sæt kagen i køleskabet, og lad den sætte sig mindst 4-5 timer. Pynt evt. konfektkagen med et drys kakaopulver inden servering.