Koteletter i fad med grøntsager
God opskrift på koteletter i fad med grøntsager og kartofler samt en dejlig sovs med fløde og hakkede tomater.
Ingredienser
til 4 personer- 2 løg
- 400 g champignoner
- 2 peberfrugter
- 300 g kartofler
- 200 g gulerødder
- 4 spsk smør til stegning
- 4 svinekoteletter
- 2 spsk paprika
- 4 spsk tomatpuré
- 3 ds hakkede tomater
- 2 dl fløde
- salt
- peber
Hak løgene, skær champignonerne i skiver og peberfrugterne i strimler. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i mundrette stykker.
Smelt halvdelen smørret i en gryde. Krydr koteletterne med salt og peber, og brun dem i smørret. Læg dem derefter til side, på en tallerken.
Kom resten af smørret i gryden, og svits løg og champignoner deri. Tilsæt peberfrugt, kartofler og gulerødder, og lad det stege lidt.
Tilsæt paprika og tomatpuré, og rør godt rundt. Tilsæt dernæst hakket tomat, og bring gryden i kog, inden fløden røres i. Smag til med salt og peber, og evt. mere paprika.
Hæld blandingen i et ildfast fad. Læg koteletterne i fadet, og tryk dem godt ned mellem grøntsager og sovs.
Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 40-50 minutter eller til grøntsagerne er møre.