Kransekageshots
Kransekage er super lækkert - ikke mindst som shots. Amaretto og Galliano sørger for den helt rigtige smag af mandel og vanilje, og guffen på toppen gør kransekageshotsene til et stensikkert hit.
Ingredienser
til 8 stk- 2 1⁄2 spsk Amaretto
- 2 1⁄2 spsk Galliano
- 1 dl vodka
Guf
- 1 æggehvide
- 40 g flormelis
Sådan laver du de sjove kransekageshots
Bland Amaretto, Galliano og vodka, og sæt blandingen på køl, imens guffet laves.
Kom æggehvide og flormelis op i en skål, og pisk det til en sej og stiv marengs. Det tager ca. 10-12 minutter.
Fordel shotblandingen i shotglassene, og top med guffet. Du kan evt. komme guffet op i en sprøjtepose med tyl, hvis toppen på shotsene skal være ekstra pæn. Du kan dog også sagtens bare komme guffet på med en teske.
Servér shotsene med det samme.
Tip: Hvis du har en gasbrænder, kan du forsigtigt give marengsen en pæn brændt overflade. Men pas på, da alkoholen nedenunder er brændbar, så sørg for kun lige at brænde toppen af shotsene.
Se også:
De populære æblekageshots
Tip: Kom shotglas i fryseren
Sæt gerne shotglassene i fryseren ca. 1 time, inden shotsene skal serveres, så de kan blive dejligt kolde.