Kylling i fad med ris og ananas
Nem ret med kylling, ris og ananas - alt tilberedes i ét fad i ovnen, og så er aftensmaden klar.
Ingredienser
til 3 personer- 3 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 2 dl ris
- 3 røde peberfrugter
- 2 rødløg
- 1 fed hvidløg
- Evt. 1 frisk chili (f.eks. grøn eller rød)
- 200 g ananas (frisk eller fra dåse - jeg brugte fra dåse)
- 2 dl ananasjuice (fra dåsen - kan erstattes af vand, hvis du bruger frisk ananas)
- ca. 400 g kyllingefilet
- salt
- peber
Forslag til tilbehør
- evt. frisk koriander eller mynte eller persille til drys
- mangochutney eller sød chilisauce
Det skal du også bruge
- sølvpapir til at dække fadet
Sådan laver du kylling med ris og ananas
- Tænd ovnen på 210 grader.
- Kog vandet (f.eks. i el el-kedel) og hæld det i et ildfast fad. Rør bouillonterningen ud i vandet og tilsæt ris. Rør rundt så risene fordeles jævnt i fadet og er dækket af vand.
- Skyl peberfrugterne og skær dem i tern. Kom dem i fadet og sæt det i ovnen.
- Pil rødløgene og hak dem. Pil hvidløget og skær det i skiver. Skyl chilien og flæk den på langs. Fjern kerner og de hvide hinder og hak den fint.
- Skær ananassen i mundrette stykker. Hvis du bruger frisk ananas, skal du naturligvis skære skrællen og den hårde stok fra. Jeg brugte bare ananas fra dåse.
- Skær kyllingen i mundrette stykker.
- Tag fadet ud af ovnen og bland rødløg, hvidløg, chili, ananas og kylling i. Tilsæt ananasjuice og krydr med salt og peber. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det tilbage i ovnen i ca. 25-30 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
- Servér f.eks. mangochutney eller sød chilisauce og frisk koriander eller mynte som drys.
Tip:
Hvis der er rester, kan de nemt trylles om til en gang stegte ris med kylling. Det er altid et hit!