Kylling katsu
Rigtig god opskrift på kylling katsu, der består af super sprød kylling og en karrysovs med masser af smag.
Ingredienser
til 4 personerKarrysovs
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk ingefær
- 200 g gulerødder
- 1 spsk olie
- 3 spsk karry
- 2 ds kokosmælk
- 4 dl vand
- 2 hønsebouillonterninger
- 2 spsk majsstivelse (eller meljævning)
- salt
Paneret kylling
- ca. 600 g kyllingefilet
- 50 g rasp (gerne pankorasp)
- 25 g mel
- 2 tsk salt
- 2 æg
- ca. 6 spsk olie til stegning
Serveringsforslag
- ris eller nudler
- forårsløg til pynt
Start med at lave karrysaucen
Pil løg, og hak dem fint. Pil hvidløg, og riv dem på den fine side af rivejernet.
Skræl ingefær og gulerødder, og riv begge dele helt fint. Du kan også sagtens skære gulerødderne i små tern eller rive dem på et grovere rivejern, hvis du foretrækker det.
Steg grøntsagerne i olien ved middel varme i ca. 5 minutter. Tilsæt karry, og steg det 1 minut.
Hæld kokosmælk og vand på, og smuldr bouillonterningerne i. Lad det simre, imens den sprøde panerede kylling laves.
Jævn karrysaucen med majsstivelse (rørt op i vand) eller meljævning, imens kyllingefileterne steger, og smag til sidst saucen til med salt.
Lav den sprøde katsu kylling
Flæk kyllingefileterne, så du får to flade stykker kylling ud af hver filet.
Nu skal kyllingen paneres. Kom pankoraspen op i en dyb tallerken. Bland mel og salt sammen i en anden dyb tallerken, og pisk æggene sammen i en tredje dyb tallerken.
Dyp først de flade kyllingefileter i melet, dernæst i ægget, og til sidst i raspen.
Varm olien op ved middelhøj varme på en pande, og steg de panerede kyllingefileter i ca. 4-5 minutter på hver side, til de er helt sprøde og gyldne, og kyllingen er gennemstegt. Lad dem dryppe af på køkkenrulle inden servering.
Anret evt. din kylling katsu med ris eller nudler i bunden, karrysovs ovenpå og den crispy kylling på toppen. Skær evt. kyllingen i skiver først - det ser super flot ud. Drys gerne med lidt finthakkede forårsløg.
Servér f.eks. med:
Godt tilbehør til karryretterAsiatisk coleslaw
Hvad betyder katsu?
Katsu er japansk og betyder direkte oversat 'kotelet', men ordet refererer som oftest til et stykke paneret og friteret stykke kød.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det japanske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for katsu kylling
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 180 kcal | 763 kcal | 3052 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 31 g | 126 g |
Protein | 9 g | 39 g | 154 g |
Fedt | 12 g | 53 g | 212 g |
Næringsberegningen omfatter både den panerede kylling og karrysovsen, men ikke ris eller andet tilbehør.