Kyllingespyd med lækker marinade i ovn
Møre og saftige kyllingespyd med en vildt lækker marinade. Spydene bages i ovnen, så de er ekstra nemme at lave. Perfekt til buffeten, som tapas eller til aftensmad med dejligt tilbehør, som f.eks. ovnkartofler og en grøn salat.
Ingredienser
til 4 personer- 800 g kyllingebryst
- 50 g brun farin
- 1⁄2 dl teriyaki sauce
- 2 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk sød chilisauce
Fjern fedt og sener fra kyllingen, og skær kødet ud i passende stykker. Kom kyllingestykkerne i en pose, der kan lukke tæt.
Bland brun farin, teriyakisauce, citronsaft, presset hvidløg og sød chilisauce i en skål, og rør det godt sammen. Hæld marinaden over kyllingen, luk posen, og massér marinaden godt ind i kyllingen.
Lad kyllingen trække på køl i mindst 1 time, men gerne længere.
Fordel kyllingen på spyd, og læg dem på en bradepande med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 210 grader i 10-15 minutter, til kyllingen akkurat er gennemstegt.